Povestea creionului
Activitati - Comunicate de presa
Povestea creionului

Copilul isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, intreba:

- Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?

Bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului:

- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decat cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la el.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea!

- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeauna niste oameni care vom trai in buna pace cu lumea.

 Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea.Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma va fi Mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat este faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla inlauntrul tau.

Si, in sfarsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

 

 
DONAREA DE SÂNGE SAU CUM SĂ SALVEZI O VIAŢĂ
Activitati - Comunicate de presa

Salvează o viaţa si donează sânge!

Te-ai gandit vreodata cum ai putea sa devii un adevarat erou?

Donarea de sange poate face din tine un erou social!


Donarea de sange ajuta la desfasurarea optima a interventiilor chirurgicale, in tratarea pacientilor de cancer, a victimelor accidentelor, transplantul de organe, pacienti care au suferit arsuri, copii nascuti prematur sau copii bolnavi. Oamenii născuti cu afecţiuni ale presiunii sângelui ar avea nevoie de o cantitate de sânge o dată la trei săptamani, tratament efectuat pe toata durata vieţii lor.

Citeşte mai mult... [DONAREA DE SÂNGE SAU CUM SĂ SALVEZI O VIAŢĂ]
 
Iisus Hristos - Dumnezeu si om
Activitati - Comunicate de presa

Extras din cartea "Maria Sa Neagoe Basarab. Insemnarile monahiei Platonida, Doamna Despina a Tarii Romanesti" (pag. 236):

„Să nu ne înşelăm, fraţilor, cumva şi să mergem după basmele şi minciunile ereticilor, precum bârfesc ei şi nu cred că Dumnezeu S-a pogorât pe pământ Dumnezeu şi Om, ci zic că nu S-a arătat cu adevărat, ci cu nălucire.

 Căci dacă Domnul nu a avut trup, Preacurata Fecioară Maria ce a purtat în pântecele ei şi pe cine a mai vestit Gavriil Arhanghelul că-i zise că este Dumnezeu? Dacă nu a fost om, atunci în iesle cine zăcu şi fu înfăşat în scutece? Şi dacă nu a fost Dumnezeu, păstorii cui se închinară? Dacă nu a fost om, atunci Iosif pe cine păzea? Şi dacă nu a fost Dumnezeu, pentru a cui cinste mergea steaua cerului după Dânsul?

Citeşte mai mult... [Iisus Hristos - Dumnezeu si om]
 
Rugăciunea Sf. Nicolae Velimirovici pentru vrăjmaşi
Activitati - Comunicate de presa

Sf. Nicolae VelimiroviciDoamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem! Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine, în braţele Tale, mai mult decât prietenii. Aceştia m-au legat de pământ şi mi-au răsturnat orice nădejde spre pământ. Vrăjmaşii m-au făcut străin faţă de împărăţiile pământeşti şi un locuitor netrebnic faţă de pământ. Precum o fiară prigonită, aşa şi eu, prigonit fiind, în faţa vrăjmaşilor, am aflat un adăpost mai sigur, ascunzându-mă sub cortul Tău, unde nici vrăjmaşii, nici prietenii nu pot pierde sufletul meu.

Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem. Ei au mărturisit în locul meu păcatele mele în faţa lumii. Ei m-au biciuit, când eu m-am cruţat de biciuire. Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri.

Ei m-au hulit atunci când eu m-am măgulit pe mine însumi.

Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu mine însumi.

Când eu m-am făcut înţelept, ei m-au numit nebun.

Când m-am făcut puternic, ei au râs de mine ca de un pitic.

Când am vrut să conduc pe oameni, ei m-au împins înapoi.

Când m-am grăbit să mă îmbogăţesc, ei m-au smucit înapoi cu mână de fier.

Când m-am gândit să dorm liniştit, ei m-au trezit din somn.

Când mi-am zidit casă pentru viaţă lungă şi liniştită, ei au răsturnat-o şi m-au izgonit afară. Într-adevăr, vrăjmaşii m-au dezlegat de lume şi mi-au prelungit mâinile până la veşmântul Tău.

Binecuvântează Doamne pe vrăjmaşii mei!

Binecuvântează-i şi-i înmulţeşte; asmute-i şi mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere; ca să se rupă nădejdea mea în oameni ca pânza de păianjen; ca smerenia să împărăţească deplin în inima mea; ca inima mea să devină mormântul celor rele. Ca toată comoara mea să o aduni în ceruri. Ah, de m-aş elibera odată de autoamăgire, care m-a încâlcit într-o mreajă cumplită a vieţii înşelătoare!

Vrăjmaşii m-au învăţat să ştiu ceea ce puţini ştiu în lume: că omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi. Doar acela urăşte pe vrăjmaşi, care nu ştie că vrăjmaşii nu sunt vrăjmaşi, ci prieteni severi. De aceea, Doamne, binecuvântează pe prietenii şi pe vrăjmaşii mei! Sluga blestemă pe vrăjmaşi, căci nu ştie, iar Fiul îi binecuvântează, căci ştie. Fiul ştie că vrăjmaşii nu pot să se atingă de viaţa lui. De aceea, El păşeşte liber între ei şi se roagă lui Dumnezeu pentru aceştia.

Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem!

 
Sfântul Spiridon al Trimitundei
Activitati - Comunicate de presa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Sf. Spiridon is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Sfântul Spiridon al Trimitundei

În fiecare an, pe 12 decembrie, biserca noastra creștin-ortodoxă îl sarbatorește pe Sfântul Spiridon.

Cuviosul Părintele nostru Spiridon, făcătorul de minuni, a trăit pe vremea împăratului Constantin cel Mare şi a lui Constantie, fiul lui. Era simplu la purtări şi smerit cu inima. La început a fost păstor de oi. Apoi s-a însurat, iar după moartea soţiei a fost făcut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tămăduirilor în aşa măsură că a fost numit făcător de minuni.

Numele său provine de la cuvântul "spiris" care, în limba greacă, înseamnă "coșuleț", ca urmare a smereniei sale de a purta pe cap o scufie din papură, în locul mitrei episcopale. Datorită minunilor făcute în timpul vieții, Sfântul Spiridon este considerat ocrotitorul spitalelor și a celor bolnavi, de aceea multe spitale chiar îi poartă numele. 

Este un sfânt care a cunoscut greutăţile vieţii de familie şi a făcut nenumărate minuni pentru a-i ajuta pe oamenii simpli, obişnuiţi.

Una dintre cele mai cunoscute minuni este cea cu{gallery}Sf. Spiridon{/gallery}

Citeşte mai mult... [Sfântul Spiridon al Trimitundei]
 


Pagina 4 din 10