O povestioară cu tâlc
Activitati - Comunicate de presa

Povestioară cu tâlc

 

Privind prin gaura din perete,un șoricel văzu pe fermier și pe soția sa desfăcând un pachet: 

”Oare ce se află acolo?” se întrebă șoricelul. A fost îngrozit să vadă că în pachet era o capcană pentru șoareci.

 Întorcându-se la fermă, șoricelul dădu de veste tuturor despre ceea ce văzuse.

-           Este o capcană pentru șoricei în casă! Este o capcană pentru șoricei în casă!

 Găina a cloncănit, și-a ridicat capul și a spus: "Domnule șoarece, îți pot spune doar atât: înțeleg că este o problemă gravă pentru dumneata, dar nu are nici o consecință asupra mea. Nu pot fi deranjată de această informație".

Apoi șoricelul se duse la porc și îi spuse: "Este o capcană pentru șoricei în casă!"

 Porcul a fost impresionat, dar a răspuns: "Regret domnule șoarece, nu pot face nimic, poate doar să mă rog pentru tine. Poți să  fii sigur că ești în rugăciunile mele viitoare."

Șoricelul s-a dus apoi la vacă și i-a spus și ei: "Este o capcană pentru șoricei în casă!"

 Vaca i-a răspuns: "Wow, domnule șoricel, îmi pare rău pentru tine, dar în ceea ce mă privește pe mine această capcană nu mă poate răni în nici un fel."

În cele din urmă, șoricelul s-a întors în casă foarte deznădăjduit și s-a decis să înfrunte de unul singur capcana. În acea noapte s-a auzit un sunet care vestea că ceva fusese prins în capcană. Soția fermierului se grăbi să vadă despre ce este vorba, dar din cauza întunericului nu a văzut că în capcană era coada unui șarpe mare și veninos. Așa că acesta o mușcase. Fermierul se grăbi cu soția sa la spital, apoi o aduse acasă cu febră mare.

Toata lumea știe că un bun remediu împotriva febrei este supa de pui, așa că fermierul se duse și sacrifică găina. Cu toate acestea, starea soției sale se înrăutățea. Prietenii și vecinii veniseră să stea cu ea, iar ca sa îi poată hrăni fermierul tăie și porcul. Soția fermierului nu se însănătoși și în cele din urmă a murit. La înmormântare au venit atât de multe persoane încât fermierul a sacrificat și vaca pentru a-i hrăni pe toți. Șoricelul privea acum prin gaura din perete cu multă tristețe... 


Morala: Toți trăim între oameni în această lume cu bune și cu rele. Atunci când auzi că cineva are o problemă și crezi că nu te privește, adu-ți aminte că dacă unul dintre noi este amenințat, noi toți suntem în pericol. Să nu fim egoiști și nepăsători în ceea ce privește necazul sau suferința aproapelui nostru, ci pe cât ne stă în putință să ne interesăm și să-l ajutăm. Va veni o zi când și noi vom striga după ajutor.

”Motivul principal, din care trebuie să facem binele sau scopul de care credinciosul trebuie să țină seama în acțiunile sale, este valoarea absolută a binelui și nu foloasele ce decurg de pe urma lui.” ( Hristu Andrutsos)

 
Viata Sfântului Ierarh Nicolaie
Activitati - Comunicate de presa

SFÂNTUL IERARH NICOLAE
"Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-au arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor." (din Tropar)

Sfântul Ierarh Nicolae a trăit pe vremea tiranilor împarați Dioclețian și Maximilian (284-305) și a strălucit mai înainte în viața pustnicească și, pentru nespusa lui bunătate, a fost făcut arhiereu. Și, fiind cu frica lui Dumnezeu, cinstind creștinătatea și propovăduind cu îndrăzneală și cu glas slobod dreapta credință, a fost prins de mai marii cetății Lichiei și dându-l la osândă și la cazne l-au închis în temniță, împreună cu alți creștini.
De vreme ce marele și bine credinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a făcut împărat al romanilor, cei ce erau închiși au fost sloboziți din legături și, cu ei împreună, a fost slobozit și marele Nicolae. Și, mergând la Mira, n-a trecut multă vreme și s-a strâns de către marele Constantin, întâiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte și minunatul Nicolae. Și i s-a dat lui darul facerii de minuni, precum arată istoria vieții sale. A scos din temniță trei oameni năpăstuiți, care prinzând de veste că sunt osândiți pe nedrept, au chemat pe Sfântul în ajutor, ca, precum a izbăvit pe cei din Lichia, așa și pe dânșii să-i izbăvească. Pentru aceasta, dar, Sfântul Nicolae, ca unul ce era grabnic și fierbinte spre ajutor, s-a arătat în vis împăratului Constantin și eparhului Avlavie. Pe acesta l-a mustrat pentru pâra nedreaptă ce făcuse oamenilor la împăratul, iar pe împărat l-a înștiințat cu amănuntul, arătându-i că erau nevinovați, pârâți din pizmă. Și așa prin visul acesta i-a izbăvit din primejdia tăierii. Și alte multe minuni făcând, păstorea dumnezeiește pe dreptcredinciosul său popor.

Citeşte mai mult... [Viata Sfântului Ierarh Nicolaie]
 
Din minunile Sfântului Nicolae
Activitati - Comunicate de presa

Era un bărbat într-o cetate dintre cei slăviţi şi bogaţi, care mai pe urmă a rămas sărac şi neslăvit, căci viaţa veacului acestuia este nestatornică. Bărbatul acela avea trei fete foarte frumoase şi acum, fiind lipsit de toate cele de trebuinţă, nu avea nici hrană, nici îmbrăcăminte şi cugeta să-şi dea fetele sale spre desfrînare, iar casa sa să o facă casă necurată, pentru sărăcia lui cea mare, ca doar astfel să aibă ceva de folos şi să cîştige pentru el şi fetele sale îmbrăcăminte şi hrană. Vai, în ce fel de gînduri necuvioase alungă pe om sărăcia cea mare! Deci bătrînul acela fiind în astfel de cugete rele şi gîndul său cel rău vrînd acum a-l aduce cu ticăloşie în fapt, Dumnezeu Care nu voieşte a vedea în pierzare firea omenească, ci cu iubire de oameni, se pleacă spre nevoile noastre, a pus bunătate în inima plăcutului Său, Sfîntul Nicolae şi l-a trimis spre ajutor către bărbatul care era să piară cu sufletul, prin însuflare tainică, mîngîind pe cel ce era în sărăcie şi scăpîndu-l din căderea păcatului.

Citeşte mai mult... [Din minunile Sfântului Nicolae]
 
Repetiţii colinde
Activitati - Comunicate de presa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 27.11.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

E vremea colindelor!

Sărbătoarea Crăciunul revine în sufletele noastre!

Vino şi tu alături de corul A.S.C.O.R. Suceava să împărtăşim bucuria Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos!

Te aşteptăm la repetiţii în sediul din C2, cam 16, în fiecare marţi de la orele 18:00 şi duminica de la 17:00 până pe 15 decembrie.

{gallery}27.11.2012{/gallery}

 
Asociatia “Salvează o inimă” si A.S.C.O.R Suceava impreuna pentru un suflet
Activitati - Comunicate de presa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 26.11.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Duminică 2 decembrie, 2012 Asociația “Salvează o inimă” si A.S.C.O.R Suceava vor organiza evenimentul caritabil:”Lumină din Lumină” ce va avea loc la Biserica “Sf. Dumitru” Suceava incepând cu ora 16:00.

În cadrul evenimentului va concerta Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul”. Scopul evenimentului este de a strânge fonduri care vor fi donate fetiței Leontina Nicoleta Calin pentru operația de retinoapie de prematuritate.

Nicoleta este în clasa a doua la școala de nevăzători din Buzău. S-a născut prematur și, la 6 luni, a fost diagnosticată cu dezlipire de retină.(retinopatie de prematuritate de gradul V) Părinții au strâns cu greu 6000 de euro, au operat-o în Belgia, însă fără rezultate. Se pare că Nicoleta ar putea să-și vadă părinții, prietenii, să vadă icoanele la care, din când în când, se roagă. Șansa ei o reprezintă o clinica William Beaumont din Detroit.Însă pentru a putea ași opera fetița, familia Călin are nevoie de suma de 30.000 de dolari care reprezintă doar costurile operației înafară de costurile chiriei și transportului.

Leontina nu ştie ce înseamnă lumina. Nici din ce culori e plăsmuită lumea înconjurătoare. Şi ce este mai trist, nici chipurile părinţilor nu le cunoaşte. Aşa s-a născut - prematur, la 7 luni, cu grave deficienţe de vedere.

Zdrobiţi de durere din cauza situaţiei care părea fără ieşire, cei doi soţi, mobilizaţi de dragostea pentru fiica lor, nu au încetat să găsească o soluţie pentru sănătatea ei.

Numai împreună putem reda micuței speranța de a vedea chipul celor dragi.Pentru Leontina fiecare bănuț contează.

Vă aștept cu drag!

 

{gallery}26.11.2012{/gallery}

 


Pagina 5 din 10