Activitati - Pelerinaje si Drumetii

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 14.02.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

PELERINAJ - TARGU OCNA
60 DE ANI DE LA MOARTEA TRUPEASCĂ A SFÂNTULUI ÎNCHISORILOR (COMUNISTE),
VALERIU GAFENCU + 1952-2012 , Feb.18.2012 LATÂRGU OCNA(JUD. BACAU)

PELERINAJ ORGANIZAT DE: FAMILIA Ciobanu A.A.A. şi A.S.C.O.R. Chişinau CU PARTICIPAREA:
A.S.C.O.R Sibiu, A.S.C.O.R Succava, A.S.C.O.R Iaşi, Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina, Mănăstirea
Diaconeşti, Mănăstirea Marcus - Covasna, Romanii din Cernăuţi, Floare de Foc- Bucureşti, Revista ROST.
Libraria PREDANIA Braşov şi familii creştine de foşti şi actuali A.S.C.O.R-isti din ROMANIA şi DIASPORA.
Plecare: VINERI -17 feb. ora 23
întoarcere: DUMINICA după Sfânta Liturghie a P.S. IOAN - ARHIEPISCOPUL ROMÂNILOR din
HARGHITA şi COVASNA.
Traseu:
BRAŞOV - BIGFALAU - SFÂNTU GHEORGHE - MIERCUREA CIUC MANASTIREA DIACONEŞTI
TG. OCNA - MANASTIREA CAŞIN - BISERICA “SFÂNTA VARVARA” DIN SALINA TG. OCNA
ÎNCHISOAREA UNDE A RĂPOSAT VALERIU GAFENCU BISERICA PENITENCIARULUI
ŞI ALTE LOCURI DE NE-UITAT.

Sc asigură mâncarca, cazarca şi preţuri dc editura la pangarul Mănăstirii Diaconeşti!
Cost: 80 ron/persoană; 65 ron/elevi, studenţi, veterani de război.
Transport: Autocar ROVIAL 51 locuri cu posibilitatea de a mai închiria înca un microbus/autocar.
Detalii la Tel.: 0752-982391 Andrei, Ana, Anastasia.

{gallery}14.02.2012{/gallery}

 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 07.02.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Ziua de 6 februarie 2012, ne-a indreptat pasii spre copiii minunati din centrul de plasament ,,Sf. Gheorghe” Dolhasca. Copiii ne-au primit cu zambete, imbratisari si fete luminoase, si ne-au inconjurat cu multa bucurie. In ciuda vremii neprielnice, prin nameti si ger, am pornit impreuna spre biserica satului ce se afla la aproximativ 2 kilometri de camin, unde ne-am hranit sufltele cu Sfanta Liturghie.

Dupa slujba, ne-am reintors la camin, dar nu oricum, ci bucurandu-ne de fiecare fulg si bulgar de zapada, ba chiar am inceput o bulgareala pe cinste la un momentdat. Daca la inceput copilasii erau destul de timizi, intre timp, prinzand curaj, ne-au incantat cu un program artistic. De la mic la mare, au recitat poezii, au cantat si nu in ultimul rand ne-au impresionat cu un program de dansuri de societate.

In centrul de plasament Dolhasca locuiesc in jur de 20 de copii aflati in situatie de risc de pe teritoriul Suceavei si benefiaciaza de gazduire pe o perioada nedeterminata, de asistenta medicala si psihologica, educatie scolara si sociala, reintegrare familiala si comunitara, orientare sociala si profesionala, sau sprijin in gasirea unui loc de munca. Acesta functioneaza in conformitate cu Conventia de colaborare incheiata intre : Societatea de Caritate ,, Mila Crestina " filiala Dolhasca ; D.G.A.S.P.C. Suceava si Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Caminul detine o brutarie, ateliere de intretinere si reparatii, o micro-ferma zootehnica, micro-fermele legumicola si pomicola. Acestea sunt necesare pentru buna functionare si intretinere a centrului de plasament.

După ce am petrecut impreuna toata dupa-amiaza, jucandu-ne, povestind si invatand reciproc, ne-am luat ramas-bun de la copiii cu suflet de inger, nu inainte de a le promite ca vom reveni, cat de curand!

 

{gallery}07.02.2012{/gallery}

 
Activitati - Comunicate de presa

Va invitam sa facem impreuna rugaciunea de seara incepând cu ora 20 in sediul nostru din Camiun 2, camera 16. Va asteptam!

 
Activitati - Comunicate de presa

Succes la examene

ASCOR Suceava va ureaza sa aveti rezultate maxime la examenele din sesiunea de iarna! Mult succes!

Click pe Citeste mai mult pentru a citi rugaciunile pentru ajutor la examene.

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Comunicate de presa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 23.01.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Fratele nostru, Ciprian Franţ, de la A.S.C.O.R. Timişoara a trecut la Domnul astăzi 22.01.2012.

A.S.C.O.R. Suceava este alături de familia lui şi de filiala din Timişoara în aceste clipe îndurerate.

Ciprian a fost un exemplu demn de urmat pentru toţi tinerii, prin dăruirea lui pentru aproapele şi hărnicia de care a dat dovadă în ediţiile consecutive ale taberei de la Valea Plopului.

Ciprian Franţ va fi inmormantat in orasul natal Drobeta Turnu-Severin, miercuri, 25 ianuarie, ora 12.

 Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să aducă alinare în sufletul celor apropiaţi lui.

{gallery}23.01.2012{/gallery}

 
Activitati - Intalniri Catehetice

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 15.01.2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

   Duminică, 15 ianuarie 2012, s-au împlinit 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Tot în această zi a fost Ziua Naţională a Culturii. Cu această ocazie, ASCOR Suceava a organizat o întâlnire omagială. În cadrul evenimentului, s-a încercat descoperirea lui Eminescu dincolo de clişeele şi aparenţele cu care am fost atât de mult îndoctrinaţi în perioada studiilor gimnaziale, liceale şi, chiar, universitare. Astfel am căutat să prezentăm materiale care conturează o imagine în afara celeia de „Eminescu, veşnicul romantic incurabil”.

   Datorită oamenilor care mai pun preţ pe valorile neamului, am putut şi noi viziona primul film documentar „Eminescu, Veronica, Creangă” realizat în 1914 şi care a fost descoperit la Arhiva Naţională de Filme.

   Am vizionat apoi reportajul „Mihai Eminescu – Mari Români”. Andrei Gheorghe a dovedit şi de această dată că nu se conformează uzanţelor statornicite, ci o ia pe urmele, mai puţin sau deloc cunoscute, ale vieţii lui Eminescu, scoţând la iveală amănunte cutremurătoare. Recomandăm cu căldură vizionarea acestui documentar.

   Seara omagială a continuat cu lecturarea unor articole cu titlurile Ce nu se ştie despre Eminescu? şi Cine a fost cu adevărat Eminescu?. Astfel am aflat că „poetul nepereche a cărui operă învinge timpul” (afirmaţia îi aparţine lui George Călinescu) avea un mare respect pentru tradiţia religioasă, numind Biserica Ortodoxă - „maica spirituală a poporului român”. În scrierile sale postume se găsesc numeroase compoziţii cu caracter religios creştin, închinate fie Sfintei Treimi, fie Mântuitorului nostru Iisus Hristos, fie Maicii Domnului.

   Totodată, demn de remarcat este faptul că Eminescu nu este doar geniul poeziei, ci şi al publicisticii româneşti. Publicistica sa acoperă perioada Războiului de Independenţă, a proclamării şi a recunoaşterii Independenţei. În articolele sale, Eminescu s-a ocupat de toate problemele societăţii româneşti din vremea sa. Eminescu îşi dorea ca interesul naţional să fie dominant, nu exclusiv. Această idee se întrevede prin citatele pe care şi noi le-am prezentat în cadrul acestui eveniment.
   A urmat apoi recitarea de poezii eminesciene şi interpretarea unor cântece pe versurile lui Eminescu.

   Întâlnirea omagială am ţinut să se încheie cu poezia Rugăciune, care rămâne cea mai frumoasă expresie a sensibilităţii religioase eminesciene: „Crăiasă alegându-te,/ Îngenunchem rugându-te,/ Înalţă-ne, ne mântuie/ Din valul ce ne bântuie;/ Fii scut de întărire/ Şi zid de mântuire,/ Privirea-ţi adorată/ Asupră-ne coboară,/ O, maică preacurată/ Şi pururea fecioară,/ Marie!// Noi, ce din mila sfântului/ Umbră facem pământului,/ Rugămu-ne-ndurărilor,/ Luceafărului mărilor;/ Ascultă-a noastre plângeri,/ Regină peste îngeri,/ Din neguri te arată,/ Lumină dulce clară,/ O, maică prea curată/ Și pururea fecioară,/ Marie!”

   Sperăm să ni se facă mai des dor de Eminescu, iar în cele două zile ale sale de comemorare (15 ianuarie – ziua naşterii pe pământ şi 15 iunie – ziua naşterii în Cer) să-i dedicăm mai mult timp, pentru ca să descoperim omul din spatele legendei indescifrabile, dar, mai ales, să înălţăm rugăciuni Dreptului Judecător pentru mântuirea sufletului său.

{gallery}15.01.2012{/gallery}

 


Pagina 22 din 30