Activitati - Intalniri Catehetice

În zilele de Miercuri - 11 ianuarie si joi - 12 ianuarie am participat la Sfințirea căminelor studențești din Campusul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava. Părintele paroh Dragoș Buta a binecuvântat studenții îndrumându-i duhovnicește și le-a urat succes cu reușite la sesiunea de examene care urmează.

 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

   Anul 2012 a surprins Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi Români în Sfânta Mănăstire Putna, Casă închinată de către Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, Adormirii Maicii Domnului. Dealurile Putnei şi brazii cu braţele mereu întinse spre Cer au fost gazdele studenţilor români, reprezentanţi ai regiunilor româneşti Bacău, Braşov, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Suceava, Târgu-Jiu, Bucureşti (Cercul Studențesc „Floarea de Foc”) fiindu-ne alături şi ASCOR Chişinău, de vineri, 30 decembrie 2011, până luni, a doua zi a lunii ianuarie 2012.

   În ajunul noului an, ASCOR porneşte pe urmele credinţei înaintaşilor şi vizitează chilia săpată în piatră, loc de nevoinţă a sihastrului care veghează la neatârnarea ţării sale şi a lumii întregi, Sfântul Preacuvios Daniil Sihastrul. Astfel, tânărul contemporan al unei lumi, care promovează încrederea în sine şi libertinajul, ia contact cu trăirea adevărată a Ortodoxiei.

   Cum primii paşi în lumea rugăciunii au fost făcuţi, avându-i călăuzitori pe Sfinţi, tinerii au participat la Slujba Privegherii de sâmbătă seara în întâmpinarea Învierii Domnului la care dreptslăvitorii creştini sunt martori odată cu ziua duminicii. De asemenea, printre troparele şi rugăciunile pline de nădejde ale Învierii, îşi face apariţia anul 2012. Bunul Dumnezeu să ne învrednicească de înviere sufletească şi trupească în noul an şi să audă fiecare dintre noi glasul Fiului lui Dumnezeu, „Tinere, ţie îţi zic, scoală-te!”, în orice clipă a vieţii noastre. Să ne adăpăm sufletele secătuite de pustia negrijii pentru mântuire în care cădem în afara zidurilor Sfintelor Locaşuri, cu îndemnul povăţuitorilor noştri duhovniceşti la înnoirea vieţii noastre!

   Studenţii au fost şi vestitori ai Naşterii Mântuitorului pentru obştea Mănăstirii Putna, pentru pelerinii şi credincioşii acestui vechi Aşezământ Monahal. Colindătorii au fost răsplătiţi cu tradiţionala agapă din Sala Mare de Conferinţe, stând în jurul părintelui stareţ Melchisedec Velnic.

   Şi pentru ca ziua să se încheie tot în modul cel mai obişnuit studentului, după masă, părintele Hrisostom de la Putna ne-a răspuns întrebărilor şi nelămuririlor noastre. Printre alte sfaturi duhovniceşti, Sfinţia sa ne-a îndemnat să nu regretăm nicio întâmplare petrecută în viaţa noastră şi să-i dăm slavă lui Dumnezeu că a rânduit astfel.

   Ziua de 2 ianuarie găseşte ASCOR la pomenirea Sfântului Preacuvios Serafim al Sarovului în Sfânta Mănăstire Sihăstria Putnei, aflată la 4 km V de Mănăstirea Putna, Sfânt Locaş închinat Izvorului Tămăduirii al Maicii Domnului şi Sfântului Serafim al Sarovului. Spre sfârşitul pelerinajului, studenţii se apropie şi de viaţa duhovnicească a Rusiei prin Sfântul Serafim, mult iubit de către dreptmăritorii creştini români, dovadă a comuniunii şi a lipsei de frontiere din Împărăţia Cerurilor adusă de trăirea autentică a credinţei ortodoxe.

   Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru noi şi pentru a noastră mântuire, în marea Sa milostivire şi iubire de oameni, să ne reunească şi în Împărăţia Sa cea Veşnică! Amin!

Pentru a viziona inregistrarile colindelor click pe butonul "Citeste mai mult" de mai jos.

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

In perioada Craciunului, 150 de tineri au participat in tabara organizata de Manastirea Oasa in colaborare cu mai multe filiale ASCOR din orasele Timisoara, Oradea, Craiova, Sibiu, Cluj, Bucuresti, Galati, Brasov, Suceava, Ploiesti si OTS Sibiu, in cadrul oferit de Manastirea Oasa (muntii Sureanu, cota 1400) si satul Gabud (Valea Muresului, jud. Alba). Fiind imbracati in costume nationale populare, am luat parte la slujbe si la Sfanta Liturghie si am adus vestea cea buna a Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hrstos in casele din judetele Alba-Iulia, Cluj si Mures. Tinerii colindatori s-au impartit in 5 cete, si fiecare ceata a fost insotita de catre un parinte de la manastire, fiind primiti cu multa ospitalitate si caldura.

 
Activitati - Concerte

Click pentru a salva pe calculator in format FLV (17.59MB)
Citeşte mai mult...
 
Activitati - Conferinte

Click pe Citeste mai mult..

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Conferinte

Colindăm sub cer - Recital de colinde sustinut de Grupul Psaltic al maicilor de la Mănăstirea Diaconești și Conferință Părintele Ieromonah Amfilohie - 12.12.2011 - Tema: "Tinere, tie iti zic, scoala-te". Pentru a deschide pagina click pe butonul de mai jos  ("Citeste mai mult..")  .

Citeşte mai mult...
 


Pagina 23 din 30