Activitati - Pelerinaje si Drumetii

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 24.11.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Menţiune ASCOR: Părintele Vasile Gavrilă nu este coordonatorul tinerilor creştini ortodocşi din ţară ci doar a filialei ASCOR de la Bucureşti, fiecare filială având sau nu la rândul ei un preot îndrumător.

Peste 60 de tineri din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din România au fost primiţi astăzi, 20 noiembrie, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhiei. La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande. 

În sala Europa Christiana, tinerii însoţiţi de părintele Vasile Gavrilă, coordonatorul A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. au fost primiţi de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române care a apreciat lucrarea misionară a acestora.

„În această întâlnire pe care am avut-o astăzi am văzut o mulţime de proiecte în desfăşurare, […] dar cel mai mult ne-a bucurat prezenţa, elanul şi dorinţa dvs., a tinerilor studenţi de a face misiune. Este vorba de o lucrare misionară, culturală şi spirituală în Universităţi deoarece nu sunteţi studenţi numai de la Facultatea de Teologie, ci de la diferite facultăţi, iar prin programul pe care îl desfăşuraţi, mai ales în luna noiembrie, program de conferinţe cu tematică legată de viaţa tinerilor, dar şi de activităţile Bisericii desfăşuraţi o amplă activitate misionară. Această activitate misionară este în primul rând prezenţa şi mărturia creştină pe care o arătaţi acolo unde studiaţi. Credinţa nu se ascunde sub obroc, este un act personal dar şi comunitar, este unul rugător, dar şi mărturisitor, de aceea vă felicităm”, a precizat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Cu această ocazie Părintelui Vasile Gavriilă, îndrumătorul tinerilor din ASCOR Bucureşti, i-a fost acordat rangul de iconom stavrofor.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Vasile Gavrilă, conducătorul duhovnicesc al vostru, al tinerilor care astăzi reprezentaţi tot tineretul ortodox organizat din ţară şi suntem încredinţaţi că această recunoaştere a vredniciei părintelui va fi şi pentru sfinţia sa un imbold în lucrarea de păstorire a studenţilor şi studentelor din ASCOR şi din Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din România”, a mai spus Părintele Patriarh.

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că omagierea familie creştine se face prin copiii şi tinerii care s-au născut şi au fost educaţi în credinţa dreptmăritoare şi mântuitoare ortodoxă.

„Această zi este pentru noi şi un moment de recunoştinţă şi anume să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate de El asupra Bisericii prin copii şi tinerii care s-au născut şi au crescut în familii creştine. În Anul Omagial al familiei creştine, al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii, noi omagiem familiile creştine care v-au născut, v-au crescut, v-au format şi v-au educat creştineşte. Un omagiu abstract nu ar fi suficient de credibil, dar prin tineretul pe care îl vedem aici în faţă omagiem familia creştină care dă naştere copiilor şi îi creşte în credinţa dreptmăritoare şi mântuitoare ortodoxă”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La final părintele Vasile Gavrilă a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române în numele tinerilor care fac parte din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi din Liga tinerilor creştini ortodocşi din România, dar şi pentru distincţia primită.

„Aş vrea să împărtăşesc această cinste pe care mi-aţi acordat-o împreună cu tinerii care sunt aici pentru că eu consider că aceasta mi se cuvine nu doar mie, ci mai ales lor, pentru că pentru mine tineri din ASCOR alături de care am fost până acum au fost o permanentă provocare şi o chemare la misiune. Cred că un tânăr are această capacitate de a scoate din păstor ceea ce este mai bun, de a-l obliga de să fie mai sus de cât este el de regulă, sigur aceasta prin rugăciune, cu strădanie şi prin împreună lucrare”, a mărturisit părintele Vasile Gavrilă.

La final tinerii prezenţi au primit daruri din partea Patriarhului României.

Zilele acestea, tinerii au participat la Consfătuirea Naţională a filialelor din întreg cuprinsul Patriarhiei Române, a Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România (ASCOR) şi a Ligii Tinerilor Creştin-Ortodocşi din România (LTCOR).

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania a fost înfiinţată la 14 iunie 1990 la Bucureşti, cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la initiativa unor studenti si doctoranzi de la diferite facultati. Misiunea asociaţiei este promovarea credinţei creştine şi a spiritualităţii ortodoxe, cu prioritate în mediile universitar şi pre-universitar. A.S.C.O.R. urmăreşte, de asemenea, apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor acestora pe care le au faţă de Biserică, neam şi familie.

Sursa: basilica.ro

{gallery}24.11.2011{/gallery}

 
Activitati - Concerte

[sigplus] Critical error: Image gallery folder repcol.11.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

E vremea colindelor!

Reînvie Crăciunul din sufletul tău. Vino și tu alături de corul A.S.C.O.R. Suceava să împărtășești bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Te așteptăm la REPETIȚII, luni și miercuri, ora 18:00, în sala D106, corp D

 

{gallery}repcol.11.2011{/gallery}

 
Activitati - Filantropie

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 22.11.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

An de an, milioane de copii sunt UITAȚI DE MOȘ CRĂCIUN.

Niciodată nu este prea târziu să facem un bine cuiva ! Mai ales, copiilor săraci! Alătură-te campaniei de strângere de fonduri pentru copiii din centrele de plasament sau din familii nevoiaşe, pentru ca Moş Crăciun să nu-i uite şi anul acesta! Donează o jucărie, un bănuţ, sau hăinuţe în urnele special amenajate din campusul Universitar! EI NU AU NICIO VINĂ! 

{gallery}22.11.2011{/gallery} 

 

 
Activitati - Proiectii filme

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 08.11.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Joi, 10 noiembrie, ora 18:00, A.S.C.O.R. (Asociaţia Studenţilor Creştini - Ortodocşi Români) - filiala Suceava vă invită să vizionați filmul "Binecuvantata fiii inchisoare".  Filmul este bazat pe fapte reale, și ne poartă în România sfârșitului anilor 1940 și începutul anilor 1950, când Nicoleta, o tânără intelectuală româncă este arestată. În prima perioadă a detenției la Malmaison, eroina este interogată și torturată până la granița dintre viață și moarte. Singură în fața acestei insuportabile și interminabile suferințe, când nimeni și nimic nu mai lăsa să se întrevadă vreo speranță, Nicoleta descoperă în adâncurile misterioase ale firii puterea credinței. După trei luni, Nicoleta este transferată la închisoarea din Mislea, unde devine un exemplu de reziliență și devotare pentru deținute. De acolo, ea este transferată la canalul Dunăre-Marea Neagră... După patru ani de detenție, este eliberată fără a fi niciodată judecată. Această perioadă grea de încercare nu a facut decât să o transforme în figura de frunte a rezistentei și jertfei creștine românești.

Filmul va fi proiectat in Amfiteatrul Remus Răduleț, Corpul D, etaj II incepand cu ora 18:00. Va asteptam!

{gallery}08.11.2011{/gallery}

Citeşte mai mult...
 
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

In data de 5 noiembrie 2011, o parte din membrii A.S.C.O.R. Suceava au facut un mic pelerinaj pe Muntii Rarau unde au vizitat Manastirea Sihastria Raraului, Manastirea Rarau si Manastirea Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. De asemenea au vizitat una din pesterile aflata in Masivul Rarau. S-au intors, cu "bateriile" incarcate a doua zi, duminica seara.

 
Activitati - Proiectii filme
Cannot find folder inside folder
Admiror Gallery: 2.0
Server OS:Unknown
PHP:5.2.17

Joi, 3 noiembrie, ora 18:00, A.S.C.O.R. Suceava vă invită la filmul "Chudo (Minunea)". Puteti citi mai multe despre acest film aici. Filmul va fi proiectat in Amfiteatrul Remus Răduleț, Corpul D, etaj II incepand cu ora 18:00. Va asteptam!

 


Pagina 25 din 30