Pelerinaj la Mănăstirea Putna de Anul nou
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

Va invitam să participaţi de Anul nou la Sfanta mănăstire Putna. Pelerinajul va avea loc în perioada 30 decembrie-2 ianuarie. Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă bucurie tuturor!

 
Prezentarea Taberei de Iarna de la Oasa
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

Tabara de colinde găzduită de Mănăstirea Oaşa a devenit deja o tradiţie. Tinerii din întreaga ţară îşi petrec sărbătorile de iarnă în inima munţilor Şureanu, împrună cu monahii de acolo.

La Oaşa tradiţia românească născută din strămoşi reînvie, acolo tinerii au curajul să facă din trecut un prezent continuu, purtând cu bucurie costumul popular în veşmânt de sărbătoare.

În noaptea de ajun, tinerii, împreuna cu monahii se împart în cete şi încep a colinda până după miezul nopţii. Colindele cântate de ei sunt colinde bătrâneşti culese din negura timpului. În ziua de Crăciun, tinerii colindători coboară de la Oaşa spre veşnicia satului, la Găbud, în judeţul Alba. Îmbrăcaţi în aceleaşi straie populare, ei duc vestea cea bună în casele ţăranilor - bucuroşi de oaspeţi.

În zilele petrecute împreună tinerii colindători trăiesc bucuria celorlaţi - bucuria tradiţiei şi a strămoşilor. Bucuria naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos devine bucuria lor.

 
Tinerii crestini ortodocsi, primiti de Patriarhul Romaniei
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 24.11.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Menţiune ASCOR: Părintele Vasile Gavrilă nu este coordonatorul tinerilor creştini ortodocşi din ţară ci doar a filialei ASCOR de la Bucureşti, fiecare filială având sau nu la rândul ei un preot îndrumător.

Peste 60 de tineri din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din România au fost primiţi astăzi, 20 noiembrie, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhiei. La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande. 

În sala Europa Christiana, tinerii însoţiţi de părintele Vasile Gavrilă, coordonatorul A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. au fost primiţi de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române care a apreciat lucrarea misionară a acestora.

„În această întâlnire pe care am avut-o astăzi am văzut o mulţime de proiecte în desfăşurare, […] dar cel mai mult ne-a bucurat prezenţa, elanul şi dorinţa dvs., a tinerilor studenţi de a face misiune. Este vorba de o lucrare misionară, culturală şi spirituală în Universităţi deoarece nu sunteţi studenţi numai de la Facultatea de Teologie, ci de la diferite facultăţi, iar prin programul pe care îl desfăşuraţi, mai ales în luna noiembrie, program de conferinţe cu tematică legată de viaţa tinerilor, dar şi de activităţile Bisericii desfăşuraţi o amplă activitate misionară. Această activitate misionară este în primul rând prezenţa şi mărturia creştină pe care o arătaţi acolo unde studiaţi. Credinţa nu se ascunde sub obroc, este un act personal dar şi comunitar, este unul rugător, dar şi mărturisitor, de aceea vă felicităm”, a precizat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Cu această ocazie Părintelui Vasile Gavriilă, îndrumătorul tinerilor din ASCOR Bucureşti, i-a fost acordat rangul de iconom stavrofor.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Vasile Gavrilă, conducătorul duhovnicesc al vostru, al tinerilor care astăzi reprezentaţi tot tineretul ortodox organizat din ţară şi suntem încredinţaţi că această recunoaştere a vredniciei părintelui va fi şi pentru sfinţia sa un imbold în lucrarea de păstorire a studenţilor şi studentelor din ASCOR şi din Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din România”, a mai spus Părintele Patriarh.

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că omagierea familie creştine se face prin copiii şi tinerii care s-au născut şi au fost educaţi în credinţa dreptmăritoare şi mântuitoare ortodoxă.

„Această zi este pentru noi şi un moment de recunoştinţă şi anume să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate de El asupra Bisericii prin copii şi tinerii care s-au născut şi au crescut în familii creştine. În Anul Omagial al familiei creştine, al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii, noi omagiem familiile creştine care v-au născut, v-au crescut, v-au format şi v-au educat creştineşte. Un omagiu abstract nu ar fi suficient de credibil, dar prin tineretul pe care îl vedem aici în faţă omagiem familia creştină care dă naştere copiilor şi îi creşte în credinţa dreptmăritoare şi mântuitoare ortodoxă”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La final părintele Vasile Gavrilă a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române în numele tinerilor care fac parte din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi din Liga tinerilor creştini ortodocşi din România, dar şi pentru distincţia primită.

„Aş vrea să împărtăşesc această cinste pe care mi-aţi acordat-o împreună cu tinerii care sunt aici pentru că eu consider că aceasta mi se cuvine nu doar mie, ci mai ales lor, pentru că pentru mine tineri din ASCOR alături de care am fost până acum au fost o permanentă provocare şi o chemare la misiune. Cred că un tânăr are această capacitate de a scoate din păstor ceea ce este mai bun, de a-l obliga de să fie mai sus de cât este el de regulă, sigur aceasta prin rugăciune, cu strădanie şi prin împreună lucrare”, a mărturisit părintele Vasile Gavrilă.

La final tinerii prezenţi au primit daruri din partea Patriarhului României.

Zilele acestea, tinerii au participat la Consfătuirea Naţională a filialelor din întreg cuprinsul Patriarhiei Române, a Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România (ASCOR) şi a Ligii Tinerilor Creştin-Ortodocşi din România (LTCOR).

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania a fost înfiinţată la 14 iunie 1990 la Bucureşti, cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la initiativa unor studenti si doctoranzi de la diferite facultati. Misiunea asociaţiei este promovarea credinţei creştine şi a spiritualităţii ortodoxe, cu prioritate în mediile universitar şi pre-universitar. A.S.C.O.R. urmăreşte, de asemenea, apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor acestora pe care le au faţă de Biserică, neam şi familie.

Sursa: basilica.ro

{gallery}24.11.2011{/gallery}

 
Excursie Rarau
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

In data de 5 noiembrie 2011, o parte din membrii A.S.C.O.R. Suceava au facut un mic pelerinaj pe Muntii Rarau unde au vizitat Manastirea Sihastria Raraului, Manastirea Rarau si Manastirea Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. De asemenea au vizitat una din pesterile aflata in Masivul Rarau. S-au intors, cu "bateriile" incarcate a doua zi, duminica seara.

 
Pelerinaj de hramul Iasilor
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 04.11.2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

În perioada 14 – 16 Octombrie 2011 ASCORiștii din toate colțurile țării s-au adunat cu multă dragoste la Iaşi, unde au fost găzduiţi de fraţii lor, ASCORişti şi ei, din A.S.C.O.R. Iasi, pentru a putea participa împreună la Hramul Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva. Au fost primiţi cu braţele deschise, cu căldură şi mancare caldă, încerând parcă să ii facă să uite de asprimea  frigului care îşi pusese amprenta peste toata regiunea Moldovei. În dimineaţa zilei de vineri, 14 Octombrie, au participat la Sfânta Liturghie, slujbă ce a fost oficiata pe podiumul din faţa Catedralei Mitropolitane de un impresionant sobor arhieresc . La finalul slujbei s-au adunat la sediul A.S.C.O.R. Iasi din incinta Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" pentru a depăna amintiri, pentru a planifica anul universitar abia început din perspectiva activităţiilor viitoare, pentru a face cunoştinţe cu noii membri, care s-au  alăturat lor in timpul anului universitar precedent, şi nu numai. Discuţia a culminat cu o poză de grup, unde aproape ca nu era loc pentru toata lumea, dar fiindcă oamenii buni încap de obicei la un loc, şi ASCOR-iştii au găsit o modalitate de a încăpea într-o  poză împreună. A urmat apoi masa la cantina UMF, şi pentru că erau împărţiţi în două serii, au citit, pe rând Acatistul Sfintei Parascheva la biserica din apropiere, aşteptând să intre la masă, sau dimpotrivă, după ce au ieşit de la masă. Când toată lumea avea stomacul pus la cale, au pornit într-un scurt itinerariu la Sfintele Mănăstiri Galata (unde au asistat la un cuvânt de folos duhovnicesc din partea maicii Gabriela) şi Sf Mănăstire Frumoasa, care are deasemenea un istoric impresionant.

Spre sfarsitul zilei au asistat la slujba de priveghere, în timp ce o parte dintre ei s-au  aşezat  la coadă  pentru a se închina la moaştele Sfintei. Deşi aveau foarte multe activităţi planifícate, vremea a fost nefavorabilă, astfel încât au mai redus din ele, preferând să se aşeze la coadă, iar alţii plecând pe la casele lor. Scurtul lor pelerinaj la Iaşi s-a dovedit totuşi folositor, moaştele Sfintei fiind o adevărată oază de bucurie şi speranţă.

{gallery}04.11.2011{/gallery}

 


Pagina 6 din 8