Pelerinaj de hramul Manastirii Putna
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

În vacanţă fiind, Putna ne-a reunit din nou într-un număr destul de mare, tineri studenţi de prin diferite oraşe ale ţării şi nu numai, de această dată cu prilejul Hramului Mănăstirii Putna la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Pelerinajul a avut loc în perioada 13 - 15 august, timp în care am ajuns şi la Mănăstirea Sihastria Putnei şi la Schitul lui Daniil Sihastru. Am urcat “dealul crucii”, unde am cântat cântece patriotice şi am ascultat de departe sunetul bătânului clopot ce ne chema spre a o cinsti pe Maica Domnului şi a ne închina la Mormântul Sfântului Voievoid Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Luni dimineaţă, în ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, am luat parte la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată şi de Î.P.S Pimen - Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, părintele arhimandrit Melchisedec Velnic - stareţul mănăstirii Putna, alături de un sobor de preoţi. Bucuria a continuat prin prezenţa Corului Madrigal care a dat răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii, urmat de un concert de muzică religioasă. Am fost alături şi de ceilalţi tineri români din afara graniţelor ţării, în cadrul unui eveniment prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la primul Congres al studenţior români de la Putna din 1871, iniţiat pe atunci de Mihai Eminescu, alături de Ioan Slavici, A.D.Xenopol, Ciprian Porumbescu si altii. Spre finalul zilei, in afara zidurilor Mănăstirii am vizionat piesa de teatru "Apus de soare" de B.Ştefănescu Delavrancea, în interpretarea actorilor Teatrului „Mihai Eminescu”, din Botoşani.

 
Pelerinaj la Manastirea Putna - Sfântul Voievod Ştefan cel Mare
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

In perioada 01.07.2011 - 03.07.2011 am luat parte la Pelerinajul de la Manastirea Putna, organizat cu prilejul sărbătorii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, ocrotitorul acestui aşezământ monahal. Cativa membrii din cadrul A.S.C.O.R. Suceava, impreuna cu alte grupuri de tineri din tara ne-am adunat pentru a praznui ziua Marelui Voievod.

Vineri, in seara primei noastre sederi la Putna a avut loc slujba de priveghere, la care a participat IPS Pimen, al Sucevei si Radautilor alaturi de un sobor de preoti si diaconi. Sambata, de ziua Sfantului Voivod Stefan Cel Mare si Sfant am asistat la Sfanta Liturghie. Slujba a fost oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, insotit de catre IPS Pimen, al Sucevei si Radautilor. Duminica dimineata am luat parte la slujba Sfintei Liturghii. In aceeasi zi am luat parte la o discutie cu staretul manastirii Putna, Arhim. Melchisedec. Parintele Constantin Coman - care a fost prezent la Sfanta Liturghie - a tinut sa ne spuna cateva cuvinte de folos duhovnicesc.

 
Veniti la Congresul studenţilor români - Putna - 15 august 2011
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

Dragi ascoreni,

Stiaţi că…

Acum 140 de ani, pe data de 15 august 1871, la Mănastirea Putna, a avut loc primul Congres al studenţilor români, ca simbol al unităţii de neam şi redescoperirii conştiinţei naţionale?
Iniţiatorul serbării a fost însuşi Mihai Eminescu?
Deşi atunci transportul spre Putna şi cazarea erau mult mai dificile, aproximativ 3000 de studenţi români au răspuns “prezent” la acest eveniment?
Cu acest prilej, s-a depus la mormântul Sfântului Ştefan cel Mare o urnă cu pământ din toate ţinuturile româneşti?

După 140 de ani de la acest mare eveniment, dorim să aducem omagii celor care au pus bazele celei mai luminoase perioade din istoria României (1877-Independența Națională, 1918 - Marea Unire, epoca interbelică), prin prezenţa noastă a unui număr cât mai mare de studenţi din toate colţurile României. Aşadar, pe data de 15 august a.c., când vom prăznui ,,Adormirea Maicii Domnului” – Hramul Mare al Mănăstirii Putna, vor fi prezenţi în jur de 4000 de studenţi români din cadrul tuturor universităţilor din Europa.

Se cuvine, ca noi ASCOR-ul care suntem o organizaţie la nivel naţional, să venim intr-un număr foarte mare la acest eveniment pentru mănăstire cât şi pentrul întreaga studenţime română.

 Vă rugăm să confirmaţi prezenţa domniilor voastre pană pe data de 1 august 2011, fie telefonic la nr: 0756710641 – Dinu Doroftei sau 0740325255 – Ramona Anton, fie pe adresa noastră de e-mail: ascor_suceava[at]yahoo.com.

Doamne ajută şi să ne reîntregim la Putna!

Dacă nu noi, cine? Dacă nu acum, atunci când?

Conducerea A.S.C.O.R - Suceava

 

 
Tabere de vara A.S.C.O.R.
Activitati - Pelerinaje si Drumetii
 • 1 iulie- 3 iulie - Pelerinaj la Manastirea Putna
 • 4-16 iulie - Tabara la Valea Plopului, jud. Prahova
 • 18-27 iulie - Tabara la Manastirea Oasa, jud. Alba Iulia
 • 29-31 iulie - Tabara nationala la Nemtisor, jud. Neamt
 • 1-15 august - Tabara la Viziru de Jos, jud. Galati
 • 22-28 August - Tabara la Manastirea Dervent, jud. Constanta
 
Lista tabere nationale ASCOR
Activitati - Pelerinaje si Drumetii
 • 28 aprilie - 3 mai - Tabara la Manastirea Lainici, jud. Gorj
 • 20-22 mai - Tabara nationala la Sarmisegetuza
 • 4-16 iulie - Tabara la Valea Plopului, jud. Prahova
 • 18-27 iulie - Tabara la Oasa
 • 30 iulie- 7 august - Tabara nationala la Manastirea Putna
 • 1-15 august - Tabara la Viziru de Jos, jud. Galati
 
Mai multe articole..


Pagina 7 din 8