POPAS ÎNTR-UN LOC BINECUVÂNTAT (PETRU VODĂ)
Activitati - Pelerinaje si Drumetii

         În perioada 4-7 aprilie, un grup de opt ascorişti, la invitaţia maicii Varahila-egumena mănăstirii Paltin din Petru Vodă, ne-am alăturat obştii atât la rugaciune, participând la slujbe, cât şi la treburile zilnice, având diverse ascultări: la lemne, la seră, la trapeză şi altele.
          Ca de fiecare dată, am muncit cu mult drag şi spor, gândindu-ne că facem şi noi ceva, atât cât ne stă în putinţă pentru aceste suflete iubite de Dumnezeu, ce s-au depărtat de lume, închinându-şi viaţa Aceluia ce a zidit-o.
          O bucurie în plus a fost faptul că de această dată ni s-au alăturat şi fraţii de la A.S.C.O.R. Bacău, care au venit în număr de cinci şi au lucrat împreună cu noi.
          Ziua munceam iar noaptea participam la frumoasele şi înălţătoarele slujbe, unde ne odihneam şi ne întăream sufleteşte şi trupeşte.
          Momentul central, ca de fiecare dată l-a constituit întâlnirea cu iubitul nostru părinte Iustin Pârvu. Cu dragoste ne-a primit, ne-a binecuvântat şi ne-a vorbit, împărtăşindu-ne şi nouă din harul său. Stând în genunchi înaintea lui şi privindu-i chipul simţeai că ai înainte un om ceresc, un om sfinţit, în prezenţa căruia îţi vezi adevărata stare a sufletului tău şi realizezi cât de departe eşti de asemănarea cu Dumnezeu spre care suntem toţi chemaţi.
          Suntem recunoscători bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a-l întâlni pe acest mare părinte şi ne rugăm să-i dăruiască multă sănătate şi putere pentru a ne bucura de sfaturile şi rugăciunile sfinţiei lui şi în continuare, pentru că avem nevoie în aceste vremuri grele de asemenea povăţuitori care să ne ajute şi să ne întărească pe noi cei slabi.
          Aceste zile au fost binefăcătoare pentru noi şi cu sufletele împăcate şi mai întăriţi ne-am despărţit de maici şi de mănăstire cu promisiunea că vom reveni curând.
          Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate câte frumos le rânduieşte pentru noi toţi şi deşi suntem nevrednici, El totuşi ne copleşeşte cu iubirea Lui.
          Slavă lui Dumnezeu pentru toate!